tisdag 30 oktober 2012

Tufft beslut

Jag har nu debatterat, förhandlat och bråkat... med mig själv.

Resultatet av denna drabbning är att jag kommer att lägga ner mitt välgörenhetsprojekt.
Jag har sedan 1997 samlat in kläder/saker som jag sen skänkt vidare till bättre behövande.
Detta är vad jag skulle vilja ägna all min tid åt, vad jag anser vara min livsuppgift.

Nu är det ju så att vi inte alltid kan göra som vi vill och detta tar för mycket av min tid och energi.

Därför har jag helt enkelt fått prioritera. Nu är det främst mig själv och min familj som jag kommer ägna mig åt. Försöka ta mig tid till det där som kallas fritid.... Jag har hört talas om det men sällan praktiserat.

Det rullar på med firman och 6 mässor är inplanerade till våren så det är också något jag måste ladda batterierna inför.

Nu gäller det att avyttra allt som finns på "lagret". En sista välgörenhets runda.

Kanske jag återkommer när livet ser annorlunda ut.

Ingen kan gör allt,
men alla kan göra något.

Kram på er

lördag 20 oktober 2012

Syfestivalen på Stockholmsmässan

Så var då första dagen avklarad och allt gick bra. Jag hade inte glömt någonting!!

Den här gången har jag slagit på stort och hyrt en större monter med en liten demohörna.

Där hade Anita full sjå med att visa alla intresserade hur man gör 3D kort. Det är ju väldigt snabbt och enkelt och ser mycket avancerat ut för det otränade ögat och det är ju det som är grejen! Det ska se svårt ut och vara lätt!!
Lotta hade också fullt upp med att serva mina (sina) stammisar som knappt brydde sig om mig utan ville bara prata med henne.. hhrrmmm ;O)

Trots att jag hade tagit med mig MASSOR med varor så blev det en tur till butiken igår kväll för att fylla på, men vem klagar? :O)

Bifogar bilder från Anitas beundrar skara och mässmontern.





torsdag 18 oktober 2012

Nu är det daxs igen

Så var det då åter dax för årets höstupplaga av Syfestivalen på Stocksolmsmässan i Älvsjö den 19-21 oktober.

Har du inte varit där är det daxs att göra ett besök. Det är en av årets höjdpunkter. Här finns allt mellan himmel och jord för dig som gillar hantverk.

Mycket tyger, garn, pärlor och ja just det.. Papperspyssel!

Även lite annat blandat som smycken, väskor och massagekuddar (de är fantastiska).

Jag brukar inte hinna titta så mycket själv men glor intensivt på min väg till lunchrummet. Jag får egentligen inte gå någon annanstans för det blir för dyrt...

Det finns även en hel del "prova på" möjligheter.

Nytt för i år hos Weralena är att vi har en liten arbetsyta sär vi enklare ska kunna visa upp vad vi gör och hur man använder produkter på bästa sätt.

För er som tycker att det brukar vara för mycket folk på mässor kan jag rekommendera att komma på söndagar då det är något glesare mellan besökarna.

Jag hoppas att vi ses där och om det blev lite kort varsel nu så har ni chans igen i februari den 15-17 februari

Bifogar en länk med det ni behöver veta:

http://www.syfestivalen.se/stockholm

Vill redan nu rikta ett stort tack till Fia och Malin på Numera mässor som är superproffsiga och mycket trevliga mässarrangörer!

Hjärtligt välkomna!


tisdag 16 oktober 2012

Du kan fortfarande hjälpa...

För en tid sedan skrev jag ett inlägg med rubriken: Hjälp en vän hjälpa en vän. Det handlade om att ge ett bidrag till cancersjuka Elisabets insamling. Hon har bloggat under hela sin sin sjukdomsperiod och ville få ihop pengar så att bloggen kunde tryckas och ges till hennes tre söner.

Elisabet gav upp sin långa kamp mot sjukdomen den 25:e augusti i och är saknad av många.
Jag tog kontakt med hennes väninna för att höra hur det gått med insamlingen. Tydligen fick hon ihop pengar till boken och det känns ju toppen! Men väninnan sa också att det fortfarande går bra att skicka bidrag då Elisabets man nu är ensam försörjare av 3 pojkar varav den ena har en CP-skada. Alltså hjälp till hockeyutrustning mm

Så det finns faktiskt fortfarande chans att hjälpa en vän hjälpa en vän.

Plusgiro: 162 49 22 - 9

Jag skickar med länken till Elisabets blogg:

http://joelisacadam.blogspot.se/

Jag kände inte Elisabet personligen men många som kände henne och hon var en välkänd figur i mitt närområde.

Varför gör jag då det här? Elisabet var bara ett år yngre än mig, hon lämnar efter sig man och 3 barn och jag kan känna igen mig i detta.

Det är inte alla förunnat att ha ett stort kontaktnät av vänner och släktingar och om vi inte hjälper vår nästa vem ska då göra det. Allt är inte alla andras problem... Det kan hända även dig eller mig.




Cancerfonden : Pg: 901986-0, Bg: 901-9514

.

fredag 12 oktober 2012

11:e budordet

Ja den kategorin känns det som att jag tävlar i ett par gånger i veckan och ta mej fan om jag inte vinner guld också VARJE gång....

Nu senast hade vi en dust gällande det 11:e budordet:

Du skola icke fara till en kamrat om du hafva varit hemmastädes för snufva

Ja vad säger man? Jo jag sa faktiskt till slut att om hon trodde att jag gett henne liv för att bara kunna jävlas med henne så har hon väldigt fel.

Kanske inte det mest mogna påstående men WTF även jag kan bli en tjurig 15 hhrmmm ursäkta 5-åring ibland.

Såg en rubrik på Aftonbladets hemsida av Mia Törnblom att man ska ge energi till sina vänner så då ber jag att få beställa ett par liter/kilo av mina vänner nu dåra för det behövs!

Kramiz

onsdag 10 oktober 2012

Ledig!

Idag har jag tagit en semesterdag. Tycker att jag förtjänat det efter att ha jobbat måndag - söndag i fyra veckor av fem.
Mycket jobb har det blivit med flytten och alla mässor. Nu är det den största mässan kvar nästa helg ( Syfestivalen på Stockholmsmässan) och sen får jag pusta ut, eller?
Nä, så blir det nog inte. Om jag känner mig själv rätt så finns det säkert något kul projekt att sätta tänderna i.

Kanske ska ta och möblera om hemma (igen). Förr så flyttade jag hela tiden. Jag har hunnit med 12 flyttar sen jag lämnade boet 1990. Nu har jag faktiskt bott är i sex år vilket är rekord för mig men då roar jag mig med att flytta runt i huset istället.

Som ni kanske kommer ihåg fick jag ju ett pysselrum med möbler i julklapp av min man. Jag ville ju inte att min man skulle ha det sämre så han var ju också värd ett fint rum. Nu har han bara i hopsamlade möbler och gäst sängen därinne. Så när han kom hem och sa att grannen hade möbler till salu så bangade jag inte en sekund! Klart att jag pungade ut med en 500-ing och tjackade alla 5 bokhyllor inkl jalusi-skåp  Det var han väl värd, eller hur?
Sagt och gjort. Grannen och M släpade upp alla hyllor dit upp (jag hade ju numera flyttat ner). När M sen nöjd och belåten kom och visade mig hur fint det blev kom min plutläpp fram.... Men men, de där hyllorna ville ju ja ha.. de passade ju så mycket bättre till mig och mina saker ju...

Eftersom min man är som han är så erkände han att det kanske var så och att han nog faktiskt hellre skulle sitta på bottenvåningen igen. Sen om det beror på att han slipper ha svärmor sovandes i sitt rum (så att han inte kan sura hela nätterna) det låter vi vara osagt.

Så nu väntar vi bara på att allt ska lugna ner sig så att vi kan börja flytta allt igen :O)

Därför har det inte blivit några bilder på mitt pysselrum, jag väntar lixom på mitt nya med gamla möbler :O)

Som jag alltid brukar säga: - Man har inte roligare än man gör sig!


torsdag 4 oktober 2012

Visdomsord från en gammal indian


Ja nu var det länge sen jag gav er några sådan så då var det dags igen.
Hittade detta på facebook (som vanligt) och vill dela med mig.
Det är lite felstavningar men jag tycker att det är budskapet i sig som är viktigast:


Skickar även med denna bild som jag tog på min morgon promenad i morse:


tisdag 2 oktober 2012

Öppet i butiken trots allt :O)

Finns det hjärterum så finns det stjärterum brukar det ju heta och jag har nu utmanat mitt ordningsinne med att ha öppet fast det är kaos i butiken. Ni är välkomna på egen risk!

Dessa veckor är hektiska med mässor hit och dit så jag passar helt enkelt på.

Det faller sig också så att de trevliga tjejerna som jag hyr av har sitt stickcafé varannan tisdags kväll (jämna veckor). Därför tänkte jag passa på att göra samma sak. Kommer därför även i fortsättningen ha öppet varannan tisdag mellan kl 12-21.
Som vanligt är det bra att slå en pling eller maila mig för att kolla om jag är på plats då jag mitt liv fortsätter att vara oförutsägbart.

Lillan kämpar på för att vänja sig vid sina nya skor. Det är fortfarande sandaler som gäller. Hon gråter på morgonen av olustkänslor när hon tar på sig skorna.
Nu har vi kompromissat med att hon har dem på sig antingen till eller från skolan och att sandalerna får åka med i påsen som "första hjälpen".

Imorgon onsdag är det ännu en fruktad friluftsdag och jag får som vanligt sjukanmäla lillan då jag vägrar skicka ut henne i skogen en hel dag med bara tights och sandaler.
Jag fruktar inför dessa årstidskiften varje gång, särskilt hösten. Det är inte lätt på våren heller när det är kallt på morgonen och varmt på dagen och det är vinterkängor som hon inte vill byta ut.

Jag har ju lovat att skriva om medicineringen och det funkar jätte bra. Vi kommer stanna på 27 mg Concerta då lillan trivs och det funkar bra i skolan. Finns ingen anledning att försöka höja då. Hon behöver dessutom inte ta medicinen på helgerna då det är bara i skolan som hennes stressnivå går i taket.

Nu hoppas jag artt jag får lite ordning i butiken tills på torsdag då jag river allt igen för att åka på ny mässa i Karlstad!

Kram på er :O)